Skip to main content

· Els Reis Mags: Mantenint la Il·lusió sense Mentir

La celebració dels Reis Mags és un moment màgic a la infància, ple d’il·lusió i meravella. A l’enfocament de la criança positiva, és possible mantenir aquesta il·lusió sense necessitat de mentir els nens, fomentant així un ambient de confiança i honestedat.

· Cultivar la Màgia de la Imaginació

La il·lusió no ha de basar-se en la creença literal dels contes. Podem fomentar la imaginació dels nens parlant dels Reis Mags com una història o tradició. Això permet que els nens gaudeixin de la màgia de la festivitat, mentre comprenen la diferència entre ficció i realitat.

· Ensenyar el Valor Simbòlic

Explicar als infants que els Reis Mags representen valors com ara la generositat, la bondat i l’esperança pot ser molt enriquidor. Això permet apreciar la festivitat en un nivell més profund, entenent que la veritable màgia resideix en els actes d’amor i bondat.

Fotografia de Tim Umphreys

· Participar a Activitats Creatives

Involucrar els nens en activitats com escriure cartes als Reis Mags o preparar regals per als altres, pot mantenir la il·lusió viva. Aquestes activitats no només són divertides, sinó que també ensenyen els nens sobre donar i rebre amb el cor.

· Fomentar la Tradició com a Unió Familiar

La celebració dels Reis Mags pot ser un moment familiar. Participar junts en preparatius i rituals familiars, com ara posar les sabates o compartir la rosca, crea una atmosfera d’il·lusió i alegria, independentment de la creença literal als Reis.

· Ser Honestos en Respostes i Explicacions

Quan els nens fan preguntes, respondre de manera honesta però apropiada per a la vostra edat és clau. Es pot mantenir la màgia explicant que els Reis Mags són un joc divertit que juguem per celebrar aquesta època especial de l´any.

· Respectar el Ritme de Cada Nen

Cada nen és únic com i quan comença a qüestionar la literalitat d’aquestes tradicions. És important respectar el ritme i proporcionar explicacions que estiguin en línia amb el nivell d’entesa i curiositat.

· Emfatitzar l’Alegria de Donar

Ensenyar als nens que la veritable il·lusió dels Reis Mags es troba a l’acte de donar i compartir pot ser una lliçó valuosa. Això els ajuda a trobar joia i satisfacció en la felicitat dels altres.

Mantenir la il·lusió dels Reis Mags a la criança positiva és possible sense recórrer a la mentida. En enfocar-nos en la imaginació, els valors, la unió familiar i l’honestedat, podem fer d’aquesta tradició una experiència màgica i significativa que fomenta la confiança i el creixement emocional en els infants.